2009. október 10., szombat


Gombóc és a cseresznye



Gömböcke mikor letettem elé 2 db cseresznyét egy darabig nézegette, aztán úgy ott hagyta mint a pinty. Amíg benn voltam a szobában rá se nézett - igaz, ő minden új kajától fél, hogy talán nekiugrik, és az eszi meg őt. Amikor már látta, hogy a két piros izé nem mozdul, akkor végül az egyiknek leharapta a szárát, aztán odafutott a kajás dobozhoz, jelezvén, hogy, na nehogy már ezzel szúrjam ki a szemét! Egy darabig ott árválkodtak a cserik a fehér tányéron, aztán már csak azt vettem észre, hogy átváltoztak két pici maggá Ma 3 db cseri ül a tányérban, úgy látszik elfejtette, hogy tegnap már lecsekkolta a dolgot

Gombócka felfedezőúton




Levél a nyuszipajtiknak




Gombócka levele a fórumos nyuszikákhoz:
Sziasztok Pajtások! Írok nektek szuper ötleteket , mivel tudjátok jól meglepni a gazdijaitokat!
Nekem ezek jöttek be: mivel a gazdik igen elfoglaltak, szerezzünk nekik örömet azzal, hogy szabaddá tesszük õket, néhány kütyü kiiktatásával! Úgy mint: kóstoljátok meg a mobiltöltõ zsinórját, hmmm isteni móka ketté harapni! A legjobb ízû az, amelyikhez aztán az egész városban nem lehet másikat kapni!!! Ha ezzel végeztetek, irány a számítógép! Gyerünk megrágcsálni az egér vezetékét is, akkor lõttek a computerezésnek - eztán csak veled fognak foglalkozni! Szegények, ki sem látnak a csekkek befizetésébõl! Tegyünk róla! Nekem a UPC-számla ízlett a legjobban, de gondolom, a villanyszámlák is elég jó ízûek lehetnek! Nincs idejük konditeremre? Ugráltasd, amikor fésülne: ahogy közelít a kefével, usgyi a lakás legtávolabbi pontjába! Ezt feltétlenül ismételni kell minden fésûhúzás után, mert csak akkor hatásos a zsírégetés, amikor a nyelve a szõnyegig lóg! Nekem lenne még számtalan remek ötletem, ám várom a tietekét is, sok-sok nyuszipuszi: Gombócka

Hi,hi.. jól kizártam a gazdit!:)




Napok óta gyanúsan csendben van a vezetékes telefonunk... Tegnap este kiderült, hogy miért - Gombócka tehermentesítette a családot a hívásoktól Hol, milyen boltban lehet a vezetékes telefonhoz kábelt venni? Egyébként a vezeték a könyvek mögött fut, el nem tudom képzelni, hogyan talált rá, mindenesetre „jó munkát végzett”

x x x

Gombócka ma reggel kizárt az erkélyre Kimentem egy pár percre, de gondosan behúztam magam mögött az ajtót, hogy nehogy kijöjjön utánam a hidegre. Nem is jött..., hanem elterült az erkélyajtó előtt (belülről), nekitámasztva a hátát, és ezzel visszapattintva az ajtót a keretbe! Bőszen elkezdtem kapirgálni az üveget ("Vilma, engedj beeeeee..."), de a füle botját nem mozdította!!! Nem akartam megijeszteni sem, meg az ajtót rányomni sem, úgy hogy könyörgőre fogtam a dolgot Persze annál inkább terpeszkedett Végül centiről-centire lassan arrébb toltam az ajtóval együtt őfelségét: mondanom sem kell, még ő volt megsértődve:)

Velem futkározz, ne a gépen, nahát!




Na, most aztán... hú! Nagyon mérges vagyok! Gombóc valahogy elrágta a futógép REJTETT, a vezérlőhöz kapcsolódó vezetékét! Kb. 3 centi van (volt, mert már csak egy centi maradt ) szabadon, alulról egy kis házban. De ő megtalálta azt is! Naná! Most beszéltem a forgalmazóval, emiatt az egész böhöm, ezer kilós cuccot el kell szállítatni…!

X X X

Ma reggel Gombócom felugrott egy kis jóreggelt simizésért. Aztán még visszaaludtam egy kicsit és mire felébredtem……sok-sok apró, golyó alakú meglepi vártJ. Gombócka úgy döntött, hogy módszeresen körbebogyózza az alvó gazdit, nehogy álmában valaki elvigye tőle Azt sem tudtam, sírjak, vagy nevessek eme megható gondoskodás láttán?!:)

Húúúú, ez finnnommm:)




Gombóc egészen jól tűri (egy darabig), ha mosdatom, vagy ápolgatom valamijét - majdhogynem mindegy neki, csak vele legyen foglalkozva Talán kiokoskodta, hogy ezután mindig jobb, vagy szebb lesz De a kíváncsiskodásról kicsi korától nem tud leszokni! Már anno az volt a észrevételem, hogy ha valami új dolog kerül a szobába, ő rögtön ott terem, és húzza, tépi, szagolja, sasolja menthetetlenül. A mai napig nem tud "napirendre térni", ha valami oda nem illő dolgot talál! Ma reggel viráglocsolás címen behoztam egy konyhaszéket, és még fenn álltam, addig ráncigálta, hogy majdnem kihúzta alólam a székpárnát... Ha a postaládából felhozott leveleket az ágyra dobom, még átöltözök, naná, hogy azok is ki vannak bontogatva (gondosan megrágva a széleken) Vajon meddig lesz még ilyen minden lében kanál???

X X X

Gombócot tegnap "lemázsáltuk" - pontosan 2.5 kiló - ehhez képest bivalyerős a drága! Játszani akartam vele a szőnyegen, kezemben néhány szem répachips-szel. Megmutattam neki, de nem adtam oda! Erre akkora erővel lökdösött, miközben nyomta a fejét a markomba, hogy szó szerint felborított!!! Ez a kis lüke pöttömke pihepuhaszőrmók olyan taktikával és erőbedobással küzdött a kajáért, hogy három perc után k.o-val (és fölényesen!!!!) győzött!!! (naná:)))

Na, fizetheted majd az ingatlan-adómat is!




Ma hajnalban arra ébredtek a szomszédok, hogy "valaki" őrültmód bontja a fejük felett a házat...
Hát persze, hogy Gombócka volt:)) Beindult a kartonpalota-átalakítási projeckt!!)

X X X.

Azt hiszem, Gombócka a nyuszik FeketeLacija... Az én ördögfajzatom a legmelegebbnek kinevezett nyári éjszakán sem pihent - sőt, az összes erejét összeszedve az év eddigi legdurvább pusztításával lepte meg (az egyébként is pocsék fizikai állapotban lévő gazdit !!!
El sem tudom képzelni, hogyan, de csütörtökön az éj leple alatt gondolt egy merészet, és kiráncigálta a saját súlyánál kétszer nehezebb (!!!) vaskos nehéz iratkötegekkel teli irattartót, ami a számítógép és az íróasztal fala közé volt bepréselve, hogy elbarikádozza a hátsó vezetékeket! Befurakodott a számára legínycsiklandozóbb, legféltettebben tiltott területre és MISZLIKBE RÁGA szinte az ÖSSZES vezetéket!! Három napja járom a boltokat, hogy a megfelelő kábeleket !

Kisgombócból nagy Gombóc lett:))




Tegnap este Gombócom majdnem harakirit követett el maga ellen Az ágyon ülve hámoztam neki egy almát (ő csak héjat kap, mert azt szereti), aztán mielőtt indultam volna a keti felé, a kést a tányérra, a tányért pedig az ágyra tettem. Gombócka pedig szokásától eltérően nem a lábam alatt-előtt-mögött ugrált, hogy hurrá, kaját kap, hanem felkapaszkodott kétlábra és a kést az éles pengéjénél fogva lehúzta maga felé!!! Mire odaugrottam, a kés fél centire Gombóckától, a szőnyegen landolt... (borzasztóan kíváncsi nyulam van - egyetlen pillanatra sem lankadhat a figyelmem, rosszabb mint egy kisgyerek

X X X

Nem tudom miért, de nyucikámban elromlott az irányérzék... Már harmadszor ül fordítva a wc-n: teljes testtel benne, a fenekét kilógatva, hogy még véletlenül se be, hanem kiessen a bogyi.(pedig méretes wc-je van) Néhány napja pedig több alkalommal fordítva bújt hozzám: a fenekét dugta a nyakamhoz, normális esetben az orrocskáját szokta, és a fülembe szuszog.


Hihetetlen, hogy egy pici kis nyuszika MINDIG ki tud találni valamit … Mivel Gömböcke nem tépkedi a tapétát,"csak" a sarkokon próbálkozik, a sarkokat a tapéta színével megegyező nagyon erős széles ragasztószalaggal védem. (olyan, mint az öntapadós tapéta, csak erősebben tapad) A héten azonban addig ügyeskedett a drága, amíg lerántott egy széles csíkot belőle, AMI A SZÁJÁRA ÉS AZ ORRÁRA RAGADT!!!!!!!!!!! Pontosan úgy nézett ki, mint a krimikben a túszok, akiknek beragasztják a száját, csak nem vízszintesen, hanem függőlegesen volt rajta a tapasz... Próbáltam lekapni, de olyan erősen beleragadt a szőrébe, hogy nem lehetett, és a nyuszika is nagyon-nagyon meg volt ijedve, rángatózott, kapálózott, mint még soha. Annyira megijedtem, hogy meg fog fulladni - borzasztó pillanatok voltak! Végül mégiscsak sikerült lehúzni róla - de szegénykémnek a makacs ragasztóból sok az arcán és a BAJUSZÁN maradt... Hááát, l nem egyszerű az élet, ha az embernek egy örökmozgó, kiváncsi kisi Gombóckája van!!!

Majd én elrontom neked, jó?




Az én gépemen csak fülhallgatóval lehet hallani a videók hangját. Nemrégen nagyban elmerültem egy jó zenei anyagban, amikor az egyik fülemről elment a hang. Lenézek, naná hogy Gombócka szájából lóg ki a zsinór. Ahogy odakaptam, megijedt szegény és elkezdett rohanni, ezzel persze kitépve a dugót is a házból. De el nem engedte az istennek se - így a dolog messziről úgy nézhetett ki, hogy elől szalad nyuszóka, és pórázon (a fülhallgató a nyakamba csúszott) húzza maga után a gazdit......

X X X

Ezt nem hiszem el - Gombócka már másodszor csíp bele a ....khhmm, szóval a dekoltázsomtól egy kicsit lejjebb. Még soha nem harapott, vagy csípett - tegnap csinálta először, azt hittem véletlen, és hogy épp ott ért el. De most, ahogy ölbevettem megint odacsípett Úgy látszik már nagyfiúnak érzi magát, és nem akarja, hogy ölbevegyem? („azonnal tegyél le, vagy megharaplak”!)

Na, ügyesen szétrágtam?




Ma megint nagyon mozgalmas hajnalunk volt... Gombóc négy órától rohangált rajtam, pedig már egy ideje olyan kis jólnevelt volt és nem jött fel az ágyra. Őszintén szólva nekem is tetszett, ahogy a kis szőrgolyó simogat, nyalogat, bebújik a takaró alá - így nem üldöztem le. Néha félálomban azért hallottam, hogy valami koppan... ilyenkor a kis disznófülű a falhoz nyomta a fenekét, és egy-egy bogyeszt az ágy és a fal közé csempészett

X X X

Most, még írogattam, idevettem Gombóckát az ölembe, mert annyira jönni akart. Na, egyetlen fogmozdulattal kiharapta a felsőmön a zippzárt, már nem lehet összehúzni. (ez már a sokadik ilyen felső!) Betettem magam mellé a székre (bőr), ahol végre egészen szépen elvolt, melegítette a hátamat. Aztán felálltam.... és most látom, hogy két helyen kirágicsálta a bőr üléshuzatot Nem kicsit! Nagyon Gombócka, ha csinál valamit, azt mindig ezerrel csinálja, sohasem áll meg félúton... - úgy látszik igaz, hogy amilyen a gazdi, olyan a nyuszi is!!!!

Ezt már én is kinőttem!



Gombócka ízléstformáló akciója, hogy félkörben lerágta a hálócuccomról a fodrot... Mindezt az éj leple alatt, anélkül, hogy felébredtem volna rá… Úgy vettem észre, hogy reggel a forgószék karjára dobtam, és látom, hogy nyuszika kegyetlenül ágaskodik, hogy elérje. Eddig még nem is láttam igazán kétlábra állni, úgyhogy picit "gyönyörködtem az akcióban": irtó édes volt, ahogy kepesztett, már-már úgy állt, mint a balettosok, szinte a körme hegyén, aztán kicsit vissza, és újra fel
Kapott is érte jutifalatokat - mert csak utána vettem észre, hogy a fodor "folytonosságának hiányát" Most akkor biztosan elrakta magának, hogy a gazdi ruhájának átszabásának jutifalat a hozadéka. Mikor baba volt, és ölbevettem reggelente, a gombokat rágta le a pizsimről. De olyan ügyesen, egyetlen harapintással, hogy csak néztem!

A tükörsima távirányító a divat - vagy nem?


Hát ezt nem hiszem el! Tegnap este óta most vettem először a kezembe a távirányítót, így most látom, hogy az éj leple alatt Gombócka AZ ÖSSZES gombot lerágta!!! MIND! MARADÉKTALANUL! Most tükör sima a távirányítónk felülete!!! A pocakban lévő gombokhoz adjak neki egy kis szőroldó pasztát, hogy meg tudja emészteni, vagy kikakilja majd egyben?

Minden lében kanál-Gombóc




Ma úgy döntöttem, "háztartási napot" tartok. Már reggeltől takarítok-takarítok és persze takarítok - Gombócka pedig segít..... hogy egy-egy műveletet ne csak egyszer, hanem min. kétszer háromszor is meg kelljen ismételnem Első körben miközben végezve már éppen szedtem szét a porszívót, pillanat alatt kirágta, és módszeresen szétterítette az ajtóhoz készített (hogy mindjárt levigyem) szemetes zsák tartalmát! Aztán, az erkélyajtó-üveg pucoválás után (azt is miatta kell, mert folyton odanyomja az orrocskáját), ahogy elkészültem, a csili-vili üveget kezdte el hatalmas elánnal nyalogatni....(hmmm, mit kentél rá, jaj de finom!) A teraszt is szépen rendberaktam, felporszívóztam, és összecsomagoltam a "nem szeretem" szénát (van egy csomó, amibe csak belekóstolt és utána nem ette) - most éppen ezt fedezte fel magának, és mint egy kotlóstyúk ül a közepében, időnként szétkapirgálja maga alatt, és úgy falja, mint aki ezer éve nem kapott ilyen fincsi kaját! (most már hagyom neki, majd délután újra nekiállok takarítani...)