2009. október 25., vasárnap

A kis hontalan


A minap elázott Gombócka csoda(nagy) kartonpalotája, így ki kellett dobni. Egész nyáron az volt a kedvenc búvóhelye, és szinte májustól rágta, hogy saját elképzelése szerint legyenek rajta az ablakok és a bejárat. Miután kénytelen voltam megsemmisíteni, szegénykém teljes kétségbeesésben álldogál a hűlt helyén (fotó), és nagyon szomorú, hogy hontalan lett...

Végül azért talált magának egy kis zugot, ami persze messze nem palota - de én azóta meggyőztem őt, hogy: se baj, lesz még nyár jövőre is:)))

Farokhosszabbító trükkök




Egyik reggel meglepő látványban volt részem: Gombócka farkincája helyén egy sokkal nagyobb, fekete szőrcsomó meredezett... Aztán az a nagyobb fekete farkinca még tovább nőtt és nőtt! Amikor végre megtaláltam a szemüvegemet, látom ám, hogy nem faroknövekedésről van szó, hanem ... izé... szóval pótfarokról:) Úgy látszik, Gombócom úgy véli, a méret a lényeg?
(fotók:)

Nyuszika a kábelrengetegben




Miután Signore vasárnap délután a "világ másik feléről" eljött és megjavította a szétrágicsált kábeleket, Gombóckát komoly szankcióban részesítettem. Már nem mehet ki a nagyszobából csak a teraszra (most is ott napozik a késő őszi verőfényben), senki más szobájába sem.

De őt nem abból a fából faragták, aki egykönnyen feladja, ha már ilyen jó - kábelrágós - játékra talált. Még meg sem száradt a fenti elhatározáson a tinta, ő máris egy sokkal érdekesebb-finomabb vezetékrendszert talált magának... (fotók:)